الأحد، 5 سبتمبر 2010

طريقة عمل مكرونة فيونكات

- جمبرى - سبيط - سمك فيلية - كابوريا - جندوفلى -ثوم - ملح - فلفل- معلقتين زبدة - كمون - ليمون - حليبالطريقة(ملحوظة :ممكن تشتريها جاهزة )اولا طريقة عمل المكرونةكيلو دقيق - 100 جم زيت - 3 بيضات - 50 جم حليب - زرة ملحاضع على الدقيق الزيت وزرة الملح و2 بيضة فقط واخلطهم بأيدنا كويس ثم اضععليهم الحليب وافضل اعجن بأيدى وحتكون العجينة جامدة وانتم بتعجنوا ثماضع البيضة اللى باقية عندنا واكمل العجن على الرخامة كويسارش الرخامة دقيق وافرد العجينة بالنشابة مع رش دقيق على وشهاوتحتها اثناء الفرداقطع العجينة شرائح بالطول ثم بالعرض حتتكون عندك مستطيلات صغيرةتاخدى كل مستطيل وتضغطى علية بصوابعك من النص حتتكون عندكشكل الفيونكة تضعيها فى الماء المغلى تتسلق وتستخدميهاعادى مثل الجاهزة بالظبطاضع فى المقلاية معلقتين زبدة واشوح فيها الثوم المهروس ثم اضعالجمبرى - سبيط - سمك فيلية - كابوريا - جندوفلى والملح والكمونوالفلفل واقلب فيهم كويس لمدة 10 دقايق ثم اضع المكرونةالفيونكة واقلب تقليبتين تلاتة ثم اضع نص كوب حليب او كريمة لبانىواقلب لحد ماتاخد غلوة او غلوتينوبالهنا والشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق